Aanbod

HERKEN JE DIT?

 • Na de miskraam is de wens voor een nieuwe zwangerschap alleen maar groter geworden, maar je bent bang.. Je hebt geen vertrouwen meer in je lichaam; waarom ging het fout? Je vraagt je telkens af of je misschien iets verkeerd hebt gedaan. En wie zegt dat het de volgende keer wel lukt? Het maakt je allemaal erg onzeker en je weet niet of je die onzekerheid bij een eventuele volgende zwangerschap wel weer aandurft.

 • Je partner stond voor je klaar tijdens en net na de miskraam, maar gaat nu weer door met zijn leven. Hij is lekker aan het werk, geniet van avonden met zijn vrienden en werkt tussendoor aan zijn conditie in de sportschool. Je merkt dat jullie er anders in gaan staan. Hij is wel weer klaar voor een nieuwe zwangerschap, maar voor jou voelt het nog te vers. Hier voel je je ook weer schuldig over. Je bent bang dat het tussen jullie relatie in gaat staan. 

 • Het voelt voor jou fijn om over de miskraam te blijven praten, maar je merkt dat de omgeving het al snel vergeten is of er niet meer naar vraagt. Je wil zelf ook de aandacht er niet steeds op vestigen door erover te beginnen, bang dat zij vinden dat jij je aanstelt. Hierdoor voel je je alleen en onbegrepen.
   
 • De wekker gaat om naar je werk te gaan, maar je probeert zo lang mogelijk te snoozen. Je hebt echt geen zin om weer een dag op kantoor te zitten. Lekker sociaal doen naar je collega’s, laat staan je concentreren op je werk. Maar je durft je ook niet alweer ziek te melden, je zou nu toch al lang weer de oude moeten zijn? Je weet niet waar je energie is gebleven, dit is echt niet wie jij bent

 • Hetgeen waar je het meest bang voor was en je wist dat eraan zat te komen is gebeurd.. Je beste vriendin stuurt een appje met een echofoto. Natuurlijk ben je blij voor haar, maar tegelijkertijd zakt de grond onder je voeten vandaan. Je probeert de jaloerse gevoelens onder controle te krijgen, maar je kan aan niks anders meer denken. Waarom zij wel en jullie niet?


HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS..

 • je leert om te gaan met de angsten en onzekerheden en je met meer vertrouwen een nieuwe zwangerschap ingaat?

 • je partner en jij met elkaar in verbinding zijn, elkaar begrijpen en er samen sterker uitkomen?

 • je met rust en liefde terugkijkt op je ongeboren kindje, waardoor het niet meer uitmaakt of je omgeving er wel of niet naar vraagt? Je het gevoel hebt dat het kindje van de miskraam er mag zijn en je het niet hoeft weg te stoppen?

 • je weer energie hebt om te werken en alle andere dingen die je hiervoor zo graag deed weer op te pakken?

 • je niet meer overstuur raakt van een zwangerschapsaankondiging uit je naaste omgeving en je het beter naast je neer kan leggen?


DAT IS MOGELIJK ALS..

jij het jezelf gunt om te investeren in jezelf, jezelf op 1 te zetten, niet meer weg te lopen van alle emoties en gedachten, maar aandachtig met het herstellen van je miskraam bezig te zijn.

Ik help jou daar graag bij met mijn 90-dagen traject: ‘Krachtig herstellen na je miskraam’. Dit traject bestaat uit:

 • twee live dagdelen waarin we aan de hand van verschillende praktische werkvormen actief met het verlies aan de slag gaan;

 • twee telefonische coachingsgesprekken die we inplannen na deze dagdelen;

 • een werkboek waarin je de ervaringen kan opschrijven, zodat je er thuis ook mee verder kan en er een tastbare herinnering aan hebt.


AAN HET EINDE VAN DIT TRAJECT:

 • ervaar je rust en opluchting en kan je meer stilstaan bij je gevoel en verdriet zonder in paniek te raken;

 • kan je beter ruimte maken voor een volgend kindje;

 • heeft het ongeboren kindje een plek in jullie gezin en heb je ervaren dat je echt moeder bent, ook als het kindje niet fysiek bij jullie is; 

 • staat het verdriet van het verlies niet meer op de voorgrond, maar heb je ook weer ruimte voor je werk, hobby’s en leuke dingen doen met vriendinnen;

 • heb je tools om om te gaan met zwangerschapsaankondigingen van vriendinnen/familie, zodat het je niet meer van je stuk brengt. 


INVESTERING:


Eerst hebben we een gratis en vrijblijvend telefoongesprek om jouw situatie te bespreken en te kijken of/wat ik voor jou kan betekenen. Mocht je daarna met mij aan de slag willen, dan is de investering voor dit 90-dagen traject 749 euro (inclusief BTW). Het is ook mogelijk om in twee of drie termijnen te betalen.


ERVARINGEN VAN VROUWEN DIE OOK DIT TRAJECT HEBBEN DOORLOPEN:


Dominique:
"Na een hele moeilijke periode van 2 miskramen en een confrontatie met een echofoto van een vriendin besloot ik dat het genoeg was. Ik had hulp nodig, want ik kon dit niet alleen verwerken. Bij Manon heb ik geleerd dat mijn verdriet er mag zijn, dat ik het niet hoef weg te stoppen. Door het te accepteren is de hele situatie makkelijker te omarmen voor mij en geeft het me meer rust. Hierdoor heb ik ook geen lichamelijke ongemakken meer. Blijf er niet mee lopen, maar zoek hulp. Manon helpt je om de situatie niet te vergeten, maar om het dragelijker te maken. Dit gun ik iedereen!"

Hendrina:
"Ik dacht dat ik mijn stilgeboorte en twee miskramen wel alleen kon verwerken, dat ik geen hulp nodig had, maar ik wist het allemaal niet meer zo goed. Manon heeft mij mede door haar rust en doortastendheid gegeven wat ik nodig had. Zij liet me dichterbij mijn dochter komen en de twee andere kindjes die er maar zo kort mochten zijn. Hierdoor heb ik veel meer rust gekregen en hebben alle kindjes nu echt een plek in ons gezin. Hier ben ik Manon heel erg dankbaar voor! Ik beveel Manon dan ook bij iedereen die met zwangerschapsverlies te maken heeft aan."


VEEL GESTELDE VRAGEN:


1. Kan ik dit traject ook met mijn partner volgen?
Ja dat kan zeker! Het is juist heel fijn om het samen te doen, omdat jouw partner dan ziet wat er precies in jou omgaat en hij zelf ook aan zijn proces kan werken. 

2. Is dit traject ook zinvol als je later in de zwangerschap een kindje bent verloren?
Dit traject is zinvol voor elk verlies in de zwangerschap, maar als je een kindje richting het einde van de zwangerschap of rond de geboorte bent verloren, heb ik een aangepast programma. Stuur me gerust een mailtje als je wil weten wat dat programma inhoudt!

3. Ik heb een miskraam meegemaakt, maar ik heb ook al een kindje. Kan ik dit traject dan alsnog doen?
Ja! Het maakt niet uit of je al kinderen hebt of nog niet. De impact van het verlies hoeft er niet minder om te zijn, je weet juist hoe het ook kan zijn en wat nu niet is. Je bent dan ook heel welkom om je aan te melden!

4. Ik ben bang dat ik mijn verdriet met dit traject alleen maar oprakel, dat weerhoudt me om het traject te volgen.
Het is inderdaad intensief, maar je gaat juist met meer energie naar huis en zal meteen ervaren dat je meer rust hebt. Laat dit je er dus niet van weerhouden!

5. Wordt het traject vergoed door de zorgverzekeraar?
Nee, helaas wordt dit traject niet door de zorgverzekering vergoed. Er zijn wel veel werkgevers die een potje voor coaching of persoonlijke ontwikkeling hebben en het dus voor je kunnen vergoeden.

6. Is het traject ook online te volgen?

Ja als je ver weg woont, kan dit zeker. Het voordeel van live sessies is dat je even weg bent uit je eigen omgeving en je met alle aandacht bij de begeleiding kunt zijn.

7. Heb je een wachtlijst?
Nee, ik heb op dit moment geen wachtlijst, dus we kunnen op korte termijn aan de slag!


Ja dit wil ik!

Oké, ik wil met jou aan de slag!

Dit wil ik ook ervaren!