Voor zorgverleners

Je bent als verloskundige, huisarts, maatschappelijk werker of op een andere manier betrokken bij vrouwen en/of mannen die verlies in de zwangerschap hebben meegemaakt. Je merkt dat dit hen belemmert in het dagelijks leven; problemen met hun gezondheid, in hun gezin, werk of relatie, erg angstig in/voor een volgende zwangerschap. Natuurlijk ben je er voor hen, maar je hebt het ook druk of vindt het moeilijk op welke manier je het meest voor hen kunt betekenen. Het verliezen van een kindje dat er maar zo kort was, is een heel andere vorm van rouw dan andere verliezen in het leven. Dat vraagt om een specifieke aanpak.

Je hoeft dit dan ook niet allemaal zelf te doen. Doorverwijzen is ook een heel goede vorm van zorg, zeker bij dit precaire thema. 
Het belangrijkste is dat zij de zorg en aandacht krijgen die zij nodig hebben, zodat ze het verlies kunnen verweven in hun leven en weer met een positief gevoel en vertrouwen verder kunnen.
Ik kan jouw cliënt of patiënt met mijn specialistische begeleiding helpen door middel van het krachtige, effectieve en resultaatgerichte programma van Miskraambegeleiding Nederland. 

Je mag altijd mijn e-mailadres en telefoonnummer aan hen doorgeven, zodat ik met hen kan bespreken wat ik voor hen kan betekenen. Hier kunnen zij enorm mee geholpen zijn!

Laat het weten als je flyers/kaartjes van Miskraamcoach Manon op je praktijk wil leggen, dan stuur ik deze op of kom ik even langs. Kunnen we gelijk even kennismaken.

Voor werkgevers

Neem contact op

Ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam. Dit betekent dat 1 op de 4 vrouwen, maar ook mannen ooit in zijn/haar leven te maken krijgt met verlies in de zwangerschap. Het komt dus vaak voor! Mogelijk ook bij uw collega.

Iedereen die dit meemaakt, gaat er op haar of zijn eigen manier mee om. Voor de een gaat het leven gewoon door en is zij/hij ook meteen weer aan het werk. Voor de ander staat het leven stil en weten ze niet hoe ze ooit hun werk weer moeten oppakken. Het kan ook zijn dat de klap pas later komt of dat ze dachten dat ze het wel verwerkt hadden, maar dit toch niet zo blijkt te zijn. Ze kunnen dan met minder aandacht bij hun werk zijn of na langere tijd ineens uitvallen. 

Als werkgever heeft u een belangrijke signalerende rol. Ziet of vermoedt u dat uw collega verdriet heeft om een verlies in de zwangerschap? Ook als er nog maar vage klachten zijn, kan het al enorm helpen om uw collega te wijzen op specialistische begeleiding bij verlies in de zwangerschap.

Ik ben door Miskraambegeleiding Nederland gecertificeerd miskraamcoach en werk met het bewezen krachtige, effectieve en resultaatgerichte 5-stappenprogramma 'Krachtig herstellen na zwangerschapsverlies'. 

Als iemand door een rouwproces heengaat, kan dit zorgen voor (langdurig) verzuim op het werk. Wilt u weten wat u kunt betekenen voor uw collega op de werkvloer? Neem dan contact met me op.


Neem contact op

Wees welkom!

Wil je naar me doorverwijzen?